PORTSMOUTH - Overgrootmoeder Doris Ayling wist niet wat ze zag toen ze de brief opende die door de brievenbus was gekomen. Ze kreeg een uitnodiging om naar een kliniek te gaan voor moeders en baby's. De 99-jarige vrouw bleek namelijk zwanger te zijn.

"Ik was wel een beetje geamuseerd door de brief. Ik ben nog nooit naar ziekenhuis in Portsmouth geweest en ik weet niet eens waar de Fareham-kliniek zit. Het is voor mij een totaal raadsel waarom ik deze uitnodiging heb gekregen", zegt de verbouwereerde Doris. Ze is uiteraard helemaal niet in verwachting.

De bijna honderdjarige vrouw belde maar naar de kliniek, waar haar werd verteld dat er een foutje was gemaakt. Brian Ayling, een van haar zoons, telefoneerde ook en tegen hem werd ook gezegd dat het ging om een vergissing. "Maar niemand kon ons vertellen hoe dit heeft kunnen gebeuren."

Doris' geboortedatum staat op de brief: 15 november 1915. Ze moet op 4 september om 9.45 uur langskomen in de kliniek om te kijken hoe het met haar zwangerschap gaat. "Ik heb drie kinderen gekregen; toen ik 20, 23 en 29 jaar oud was. Dat vond ik toen wel genoeg", zegt ze tegen Bognor Regis Observer.

Inmiddels heeft Doris zeven klein- en dertien achterkleinkinderen. Een woordvoerder van het ziekenhuis vertelt over de fout. "Het was een merkwaardige administratieve vergissing en we verontschuldigen ons voor de onnodige angst die we wellicht veroorzaakt hebben."