Hij had haar gezworen dat ie was gestopt met roken Ún met het eten van grote hoeveelheden koekjes. Maar Julie Ryding uit Leasowe, Engeland, vertrouwde haar 58-jarige man voor geen cent en besloot op onderzoek uit te gaan. Via Google Streetview ontdekte ze dat haar man zijn ongezonde gewoontes nog lang niet vaarwel had gezegd.

Toen Julie van vrienden uit de buurt hoorde dat er laatst een auto van Google Streetview door de buurt had gereden, wist ze meteen waar ze bewijs kon vinden voor zijn ongezonde gedrag.

Julie had haar man Donald snel gespot op het pad voor hun huis. Hij was geblurred door Google, maar het was onmiskenbaar Donald. De rookwolk boven zijn hoofd - die te zien is op verschillende foto's - verklapte ook wat hij op dat moment aan het doen was: genieten van een 'verboden' sigaret.

,,Zoals je misschien wel beseft zat hij zwaar in de problemen die dag", vertelt Julie Ryding tegen The Telegraph. ,,Hij moet van de dokter op een speciaal regime: drie uur wandelen per dag, gezond eten en niet roken".

Om haar man te stimuleren meer te bewegen, kocht mevrouw Ryding zelfs drie honden voor hem, zodat hij geen excuus meer om niet naar buiten te moeten.


Koekjes
Julie had al langer het vermoeden dat haar man er een ongezond leven op nahield. In zijn auto had ze de verpakkingen gevonden van koekjes en andere ongezonde snacks.

Donald heeft zijn vrouw inmiddels beloofd zijn leven te beteren.