Piloten van een Delta Airlines-vlucht hebben vrijdag een noodlanding moeten maken met een voorruit die volledig verbrijzeld was. Oorzaak waren de hagelstenen die zo groot waren als honkballen. De extreme weersomstandigheden beschadigden ook de neus van het vliegtuig en vernielden het navigatiesysteem. Het toestel, dat van Boston naar Salt Lake City vloog, kon uiteindelijk veilig landen in Denver. Daar daagde het de passagiers pas echt aan welke ramp ze ontsnapt waren. ,,We mogen van geluk spreken dat we nog leven'', luidde de algemene teneur. De piloten werden als helden onthaald.

De vlucht vertrok al met enige vertraging in Boston vanwege de extreme weeromstandigheden. ,,De piloot verwittigde ons dat hij lichtjes zijn koers moest wijzigen om tussen twee stormen door te vliegen'', aldus passagier Beau Sorenson. ,,Meteen erna kregen we af te rekenen met hevige turbulentie en vlogen we alle kanten op. De hagelbollen maakten een vreselijk geluid en de bliksem sloeg in op de rechtervleugel. Het toestel maakte een duikvlucht, de kinderen waren aan het huilen. Iedereen was over zijn toeren.''

,,Mensen hielden elkaars hand en er vielen heel wat traantjes'', voegt Rob Wessman toe. ,,Heb ik iedereen wel verteld dat ik van hen houd?'', vroeg Robin Jones zich af.

Noodlanding
Toen de voorruit barsten begon te vertonen, zat er voor de piloten niets anders meer op dan een noodlanding te maken. Ondanks het gebrekkige zicht konden ze met de hulp van de controletoren het toestel veilig aan de grond krijgen.

Eén passagier moest met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht worden. De rest kon met een vervangtoestel verder vliegen naar Salt Lake City. ,,Enkele kinderen durfden echter niet meer, die ouders moesten een wagen huren om de reis verder te zetten. Van mij mag de piloot een serieuze opslag krijgen, hij heeft onze levens gered'', besluit Sorenson.
Foto