Twee hitsige egels hebben dinsdagavond voor de nodige geluidsoverlast gezorgd aan het Johan Straussplein in Schiedam. De voortplantende dieren produceerden zelfs zo'n lawaai dat de politie door een bezorgde buurtbewoner werd opgetrommeld om te komen kijken waar het geluid vandaan kwam.

,,We kregen gisteravond een gekke melding binnen over het Johan Straussplein,'' twittert de politie Schiedam. ,,Er was een hoop gehijg te horen en mogelijk iemand gewond.''

De bewoonster die de melding heeft gemaakt, zegt op de Facebookpagina van de politie Schiedam dat ze een hoop gehijg hoorde. Ze roept een aantal keer of er hulp nodig is. Er komt geen reactie, waarna ze bezorgd de buurman erbij haalt. Ook die hoort het geluid. ,,Hij zei direct: dat is een hond, en dit is echt niet goed hoor! Hoe lang is dit al? Nou bijna 1,5 uur. Ik besloot daarna de politie te bellen,'' reageert de meldster.

De agenten kwamen niet veel later poolshoogte nemen. Een van de agenten zag al snel wat er aan de hand was: twee egels waren zich aan het voortplanten.

De meldster heeft haar excuses aan de politie aangeboden voor haar melding. Ze spreekt op de Facebookpagina van de politie Schiedam van een blunder. ,,Ik heb gevraagd hoe lang deze blunder op mijn naam blijft staan. Want als ik de volgende keer bel zeggen ze: oh dat is die vrouw die al belt voor twee egeltjes.''