De Britse Robert Markham werd voorgelogen door zijn vrouw Sue over de pup die hij kreeg. Zij liet hem in de waan dat het een Jack Russell was. Inmiddels is het beest uitgegroeid tot één van de grootste honden van Groot-Brittannië. Zijn schouderhoogte is 92 cm en de omvang van zijn borstkas is 120 cm.
Haar man had haar vaak genoeg gezegd dat hij geen grote hond wilde, maar hij was zich er niet van bewust dat de kleine Yogi niet zou stoppen met groeien en uiteindelijk een monster van bijna 100 kg zou worden, dat per week voor bijna €50,- aan voedsel verorbert.
Voor zijn vrouw was het liefde op het eerste gezicht: ‘Toen ik Bear zag, werd ik op slag verliefd op hem en wist ik dat ik hem kost wat kost wilde hebben, maar ik wist ook dat Robert geen grote hond wilde.’
Yogi, of Bear zoals hij nu in zijn woonplaats Gainsborough genoemd wordt, bleek een Deense Dog, die een weiland van 3 hectare nodig heeft om zijn pootjes te strekken. Als het koud is draagt hij een paardendeken, omdat hij te groot is voor om het even welke hondenjas. Binnenshuis heeft hij zijn eigen bank, die hij alleen deelt met de kat. ‘s Ochtends eet hij een Engels ontbijtje, bestaande uit een roerei van 4 eieren en een paar worstjes. Als tussendoortje eet hij yoghurt, popcorn, bananen en melk. Verder eet hij nog 5 kg brokjes per week en het nodige blikvoer.
Ondertussen is zijn baas ook dol op hem. ‘Het is een vriendelijke hond met een goed karakter, die zich goed weet te gedragen. Het is moeilijk om niet van hem te houden of boos op hem te worden.’
Foto