Het is de grootste nachtmerrie voor iedereen die op het punt staat om te trouwen: vaststaan in de file. Het overkwam Gerald Boom en zijn aanstaande Joanita afgelopen vrijdag op de A27. Fotografe Gaby Ermstrang maakte echter van de nood een deugd, door unieke bruidsfoto's te schieten.
Ze hadden net een uurtje fotograferen achter de rug, toen het bruidspaar met familie en vrienden onderweg naar de ceremonie in een file terechtkwam.

Ermstrang: "De bruid had een zeer strakke planning doorgegeven. Er moest niet veel gebeuren, of alles zou in de soep lopen. En toen kwamen we dus in de file terecht..."

"Ik zat een paar auto’s achter het bruidspaar en zei tegen mijn collega-fotograaf: 'Zullen we hier wat foto’s maken?' Zij dacht dat het bruidspaar dat nooit zou doen, maar ik besloot het toch te vragen. De bruid had even iets van: 'Wat? Hier?', maar de bruidegom stemde meteen in. En zo konden we van iets negatiefs toch iets positief maken!"

Familie en vrienden vonden het ook een prima idee. "De ouders stonden een paar auto’s verderop en die staken hun duim op. Ook automobilisten die niets met de bruiloft te maken hadden, toeterden en zwaaien."
"Ik ben blij dat we van zo’n vervelende file toch iets moois konden maken. Gelukkig kwamen we op tijd voor de ceremonie."
Foto