Ben Beerens uit Eindhoven was 31 jaar buschauffeur in Eindhoven en omgeving. Reed op zijn laatste werkdag zelf met de bus naar Dierenrijk in Nuenen. Diezelfde Ben won woensdag het populaire radiospelletje bij Omroep Brabant: Wie? Wat? Welk? De prijs, een busrit.

Na een reeks foute antwoorden, gaf Ben het goede antwoord (‘Passion’). “Voor de prijs koos ik envelop nummer 22, mijn geboortedag”, vertelt Ben.

Uit de grote bak met dichte enveloppen wordt nummer 22 gehaald en geopend: Ons Brabants Bus Tientje. Ben mag met tien personen een dag met de Arriva-bus door Brabant reizen. (Bens reactie is onder dit bericht te beluisteren)

We vonden het als Omroep Brabant toch vervelend, dus belden we Ben een dag later nog even op. “Achteraf kon ik er wel om lachen. Het was een mooie samenloop van omstandigheden en wel heel toevallig."

En dan te bedenken dat hij nog twijfelde welk nummer hij zou nemen. "Ik had ook nummer 17, de geboortedag van mijn vrouw kunnen kiezen. Jammer, want nu ga ik waarschijnlijk geen gebruik van de prijs maken”, zegt Ben.

Tja, toch schrijven de regels van het spelletje voor dat er geen prijzen geruild kunnen worden. Hoe ongelukkig de gewonnen prijs ook is. Hoe uitzonderlijk dit toeval ook was.

Bij wijze van uitzondering
Voormalig buschauffeur Ben had ook liever een andere prijs gewonnen. Want een busrit is voor de man die 31 jaar zelf het stuur van de bus bestuurde, natuurlijk geen prijs. "Ik had zelf liever een Brabantsjaal gewonnen", vertelt Ben lachend.

Regels zijn regels, maar deze situatie is zo uitzonderlijk dat we Ben bij wijze van uitzondering alsnog een Brabantsjaal sturen. Vat ie geen kou als ie op de bus staat te wachten.