Zes vrienden die aan het wandelen waren op het Hawaiiaanse eiland Maui besloten te genieten van een waterval die ze onderweg tegenkwamen. Eén van de vrienden ging boven op de waterval, in de stroom zitten en dat is precies wat hij beter niet had kunnen doen.

Plots begon het water namelijk heel hard te stromen en kon hij geen kant meer op. Een vriendin van de man, die zichzelf ook in veiligheid moest brengen, heeft zijn gevecht tegen het water vastgelegd, schrijft BuzzFeed.

Op de video is te zien hoe het water in slechts enkele seconden van een rustige stroom, in een kolkende massa verandert. De jongen worstelt tegen het water en probeert zich uit alle macht vast te klampen aan de rotsen boven aan de waterval. Plots verliest hij dat gevecht en valt hij van de waterval af en verdwijnt onder water.

"Ik dacht dat ik mijn vriend de dood in had zien verdwijnen en dat ik alleen maar kon toekijken", schreef drone bestuurder Renee Lusano op haar blog. Gelukkig bleek de jongen even verderop weer boven water te komen. De drone die al in de lucht hing bleef alles filmen.

Toen alle vrienden zich in veiligheid hadden gebracht konden ze het noodnummer bellen en werden ze met een helikopter in veiligheid gebracht. "Mijn vijf vrienden en ik hebben aan den lijve ondervonden hoe gevaarlijk een plotselinge stortvloed kan zijn."
Filmpje