Een facelift of borstvergroting is niets in vergelijking met onderstaande bizarre ingrepen die je bij de plastisch chirurg kunt laten doen.

Beenverlenging
In het Westen zijn er gelukkig weinig artsen die deze operatie willen uitvoeren, maar in Azië gebeurt het regelmatig: de benen worden op meerdere plaatsen gebroken, de botten worden iets uit elkaar gelegd en met een aantal beugels bijeen gehouden om zo langzaam weer aan elkaar te groeien. De revalidatie na deze ingreep duurt minstens een jaar en er bestaat een kans dat je nooit meer kan lopen, maar als het goed gaat, dan heb je wel mooi een paar lange stelten.

De ‘assepoester-ingreep’
Deze operatie is ontstaan in Beverly Hills, waar het lopen op hoge hakken natuurlijk van levensbelang is. De arme voetjes moeten zich maar aanpassen aan die stiletto’s dus gaan de dames naar de plastisch chirurg om knobbeltjes weg te laten halen en de botten bij te laten schaven, zodat ze beter in de onmogelijke schoentjes passen.

Handpalm-operatie
In Japan mag men graag de toekomst voorspellen door de hand te lezen, maar als het ze niet zint wat ze zien dan stappen ze naar de chirurg. Die trekt die levenslijn net even wat verder door of maakt van een zwakke huwelijkslijn een krachtige streep. Zo heb je de toekomst zelf in de hand.

Scrotoplastie
Mogelijk hebben de meeste mannen er nog nooit over nagedacht, maar heb je een gerimpeld scrotum dan kun je hem laten gladstrijken met laser. Voor een blijvend resultaat onderga je het best elke drie tot vier weken een behandeling. George Clooney zou al hebben gevraagd om zijn balzak te laten laseren. Niet lachen nu, iedere man heeft zo zijn onzekerheden.