Het verhaal van de verwisselde Britse baby van Mercedes Casanellas en Richard Cushworth kwam niet zo lang geleden in de media, maar kent inmiddels een gelukkig einde. De kersverse ouders hebben hun biologische baby na drie maanden in El Salvador kunnen knuffelen. Dat schrijft de Daily Mail.

Mercedes 'Mercy' Casanellas voelde meteen dat er iets niet klopte, toen ze uren na haar bevalling op 35 weken met een keizersnede een verkeerde baby in haar armen kreeg. Jacob had plots donkerdere genitaliën en zag er anders uit dan de pasgeborene die de moeder nét na de bevalling had omarmd.

Casanellas en Cushworth lieten een DNA-test doen en daaruit bleek dat er nul procent kans was dat Jacob hun eigen baby was. De moeder beschuldigde de arts, Alejandro Guidos, die haar zwangerschap begeleid had, van het bewust verwisselen van haar baby met een ander kind. Volgens haar had de zaak te maken met mensensmokkel. Dr Alejandro Guidos werd vorige week aangehouden.

Ook de vrouwen die op dezelfde dag als Casanella bevielen ondergingen een DNA-test. Zo kon bepaald worden wie het biologische zoontje van Casanellas en Cushworth is. De dolgelukkige ouders konden het ventje maandagnacht in de armen sluiten. Ze vinden de hele affaire wel sneu voor de ouders die tot nog toe hun baby hadden opgevoed. Ze zijn ook nog altijd op zoek naar de biologische ouders van Jacob, maar als die niet gevonden worden, willen ze ook Jacob blijvend in hun eigen gezin opnemen.