De National Association for the Preservation of Skin Art (NAPSA) maakt het mogelijk om je nabestaanden een heel bijzondere herinnering na te laten. NAPSA verwijdert je tattoo(s) na je dood en stuurt die op naar je nabestaanden, zodat zij ze kunnen inlijsten.
Als je één of meerdere tatoeages hebt, heeft je dat waarschijnlijk de nodige tijd en geld – om nog maar te zwijgen over de pijn – gekost. Meestal hebben ze een speciale betekenis voor je en dankzij NAPSA kun je ze ook aan toekomstige generaties doorgeven.
In eerste instantie klinkt dat misschien luguber, maar dan is een urn met as dat ook.
NAPSA beschouwt de getatoeëerde huid als een kunstwerk. Het is een schilderij, maar dan op een ander soort ‘doek’.
Om je tattoos na te laten, moet je je eerst aamelden bij NAPSA en je tattoos laten registreren in je ‘Final Wish Fulfillment Benefit’. Inschrijven kost 100 euro en daarna betaal je voor je lidmaatschap 52 euro per jaar. De begunstigde heeft 18 uur de tijd om NAPSA op de hoogte brengen van je overlijden.
Er schijnt veel vraag naar te zijn, niet alleen van degene die de tatoeages nalaat, maar ook van nabestaanden die graag de herinnering willen bewaren.
Voor de nabestaanden biedt het nog een voordeel. Zij krijgen een premie van 1.750 euro, om jouw lichaamskunst te kunnen bewaren.
Foto