Geld doneren vanuit je bed. Dat kan met de snooz-app LittleLonger van het Eindhovense bedrijf Brendan & MacKenzie. Elke keer dat je nog in half in dromenland bent en op de snooz-knop drukt, kan je geld opsparen voor een goed doel.

Na een gat in de dag geslapen te hebben met flink wat snooz-momenten kan je het bij elkaar gespaarde bedrag overmaken via IDEAL. Dit kan vanaf vijf euro. Dat meldt Omroep Brabant.

Het idee ontstond in de breinen van de broers Terence en Nicolas Nelson toen zij erover nadachten waarom zij eigenlijk niet doneerden. Het punt is dat ze wel willen doneren, maar niet op de manier waarop dat nu kan. ”We willen niet vastzitten aan één doel dat iedere maand een vast bedrag afschrijft.” De mannen wilden meer controle hebben over hun donaties.

Het snooz-idee kwam niet zomaar uit de lucht vallen. “Wij zijn slecht in opstaan. Met het goede doel voor ogen kwamen we al snel tot LittleLonger.” Het zal vast niet lang duren voor de broers een mooi bedrag hebben gedoneerd.

Er is inmiddels tien euro opgehaald met de app. Dat mag natuurlijk nog wel wat meer worden. Niet al het behaalde geld gaat naar het goede doel. 6,5 procent gaat naar de makers van de doneer-app.