Verkeerslichten zijn bedoeld om mensen en voertuigen veilig over kruispunten te sturen. Zonder stoplichten ontstaan er snel opstoppingen en gevaarlijke situaties, is de gedachte. In de Engelse plaats Beverley liep dat allemaal even anders.

Een enorme rotonde bij Grovehill in de plaats Beverley is eerder dit jaar vervangen door een groot kruispunt. Daar staan 42 stoplichten die twintig verschillende verkeersstromen in negen verschillende richtingen moeten regelen. Het kruispunt is niet zo geliefd bij de gebruikers, die gek worden van alle rode lichten en die het verkeersplein al het 'red light district' noemen.

Door een stroomstoring vielen de 42 verkeerslichten dinsdag allemaal tegelijk uit, en ze zijn nog steeds uit, weet The Telegraph. Tot opluchting van de weggebruikers, die ineens lekker door konden rijden. "Er waren helemaal geen problemen. Het verkeer verliep veel soepeler dan met de lichten aan. Iedereen wist wat hij moest doen en er waren geen files meer", aldus een omwonende die al vijftig jaar daar woont.

Een andere buurtbewoonster is het ook al opgevallen: "Het gaat weer net zo lekker als toen het nog een rotonde was. Ik had me al eens afgevraagd wat er zou gebeuren als de stoplichten het niet deden. Maar iedereen let goed op." De gemeente laat weten dat de stoplichten gewoon gerepareerd worden, al kan dat even duren.