HASELBACH - Een Nederlandse dief is in Oostenrijk overmeesterd door vijf kinderen. Ze gingen achter hem aan en wisten hem uiteindelijk in te sluiten. Hij gaf zich over. Vervolgens kwam de politie, die de 36-jarige Nederlander meenam.

De Oostenrijkse politie meldde vrijdag dat de man drie kranten had gestolen uit een kiosk in Haselbach. Dat is een voorstad van Braunau aan de grens met Duitsland. Een klant zag het en waarschuwde de eigenaar, maar de Nederlander was al gevlucht. Een zoektocht in de omgeving leverde niets op.

Twee tweelingzusjes van veertien zagen het tumult en kwamen in actie. Met hun hond gingen ze op zoek naar de Nederlander. Hij had tijdens zijn vlucht zijn jas uitgedaan en weggegooid, zodat hij niet zou worden herkend, maar de meisjes vonden hem toch. Hij vluchtte weer. Drie vrienden van de meisjes (17, 16 en 15) besloten ook te helpen.

Samen vonden ze de dief in een kledingwinkel. Hij had zich daar achter een rek verscholen, de gestolen kranten verstopte hij onder een kast met broeken. Vervolgens probeerde hij nonchalant weg te lopen, maar de kinderen lieten zich niet foppen. Ze herkenden hem en gingen om hem heen staan. Daarop gaf de Nederlander het op en ging hij met ze mee naar de kiosk, waar de politie hem meenam.