De aandoenlijke daad van de jongen uit de Amerikaanse stad Chicago werd stiekem gefotografeerd door Destiny Carreno, die na haar werk een snel even een hamburger naar binnen wilde werken. Dat ze tot in tranen toe geroerd zou worden, had ze niet verwacht.

Carreno stond in een lange rij voor de kassa's te wachten om te bestellen, toen ze zag hoe een oudere gehandicapte man met zijn rolstoel door de klanten probeerde te komen. ,,Ik denk dat de man verlamd was aan zijn armen en benen", schrijft ze op Facebook. ,, Hij probeerde de kassier vriendelijk iets te vragen en het duurde even voor ieder van ons begreep dat hij zachtjes 'help me alsjeblieft' uitstamelde."

De Amerikaanse had niet verwacht dat de medewerker zou helpen. ,,Zeker niet 's avonds tijdens het 'spitsuur' in het centrum van Chicago, maar tot mijn verbazing sloot de jongen zijn kassa en hij verdween uit het zicht."

'Kenny de kassier', zoals hij wordt genoemd, ging niet weg, maar liep naar de wasbak om zijn handen te wassen. ,,Ik bleef kijken om te zien wat er zou gebeuren", zegt Carreno. ,,De jongen kwam uit de keuken en begon de man zijn eten te snijden en hielp hem ook met eten. Ik kreeg tranen in mijn ogen. Deze werknemer liet alles vallen voor de man en deed er alles aan om deze gehandicapte klant te helpen. Het is echt het liefste en nederigste dat ik ooit heb gezien."

Het geheime kiekje van de goede daad dat Destiny online plaatste, werd intussen al meer dan 310.000 keer gedeeld.

McDonald's manager Rob Lubeznik liet in een verklaring aan NBC News weten dat hij trots is op zijn werknemer. Het filiaal van de fastfoodketen is overladen met positieve reacties. ,,Het is een herinnering aan ons allen dat een ogenschijnlijk kleine daad van vriendelijkheid de harten van zoveel mensen kan raken."
Foto