Knallende koppijn, een gortdroge mond en het gevoel dat je ieder moment moet overgeven. Altijd vervelend als je na een avondje stappen de rest van je weekend met een kater moet doorbrengen. Maar daar is nu iets op gevonden, echt goedkoop is het alleen niet en in de buurt ook al niet echt.

Voor omgerekend zo'n 120 tot 175 euro wordt je in een kliniek in AustraliŽ dadelijk binnen dertig minuten van je kater afgeholpen. Via een infuus krijgt de katerpatiŽnt een mix van vitamine B en C, zoutoplossing, pijnstillers en een shot glutathion toegediend. Zo valt te lezen op de website van de 'katerkliniek'.

"Al jarenlang gebruiken doktoren, verpleegsters, sporters en het leger, behandelingen met een infuus om katerverschijnselen en uitdroging tegen te gaan", schrijft de kliniek op haar site. "Voor de eerste keer kan iedereen gebruik maken van deze behandeling en dat betekent geen verloren weekenden meer."

Volgens de kliniek worden de behandelingen uitgevoerd door vakbekwame artsen en komen ze zelfs bij katerklanten thuis.

Maar niet iedereen is blij met de katerkliniek. Australische politici zijn bang dat de behandeling comazuipen in de hand werkt. "Niemand is tegen een stapavondje met wat drankjes, maar dit werkt onverantwoord alcoholgebruik in de hand", zegt politicus Walt Secord tegen ABC News.

De eerste klinieken in Sydney openen in november.