Ze mogen dan wel hetzelfde DNA delen, maar ze zullen toch hun leven lang verschillende verjaardagen hebben. Door een bijzondere bevalling werd de Amerikaanse eeneiige tweeling Link en Logan, 18 dagen na elkaar geboren.

Moeder Holli Gorveatt beviel op 29 september al van zoon Link. Vanwege de druk in haar baarmoeder begon de bevalling veel te vroeg. Doktoren besloten dat er geen andere oplossing was dan één van de broers geboren te laten worden. Link kwam al na 23 weken ter aarde en ligt nog steeds in een couveuse.

Na de bevalling van Link besloten artsen dat het beter zou zijn als Logan langer in de buik van zijn moeder zou blijven. "Logan wordt waarschijnlijk groter dan Link, want groei in de baarmoeder is zoveel beter", zei arts Martin Walker eerder tegen ABC News.

Logan werd deze week geboren en maakt het goed. Ook zijn kleine couveuse-broertje is gezond. "Hij vindt het heerlijk om te wiebelen en te bewegen", vertelt vader Nick. "Hij trekt steeds zijn temperatuurmetertjes en monitoren uit."

Beide broertjes blijven voorlopig nog wel in het ziekenhuis, totdat ze gezond genoeg zijn om naar huis te gaan.