Jason Oxlee staat voor een cruciale keuze: hij moet kiezen tussen zijn vrouw of zijn enorme schoenenverzameling. "Als Jason niet stopt met schoenen kopen, vertrek ik", dreigt zijn vrouw.

Jason uit het Engelse Leeds geeft iedere maand 140 euro uit aan nieuwe sneakers, voornamelijk Adidasjes. In zijn huis staan pak 'm beet 150 paar sportschoenen. Zijn collectie is goed voor omgerekend 20.000 euro.

De schoenenverzameling begon toen Jason 14 jaar oud was en is een doorn in het oog van zijn vrouw Faye (36), schrijft de Yorkshire Evening Post. De verzameling kan hem zelfs zijn huwelijk kosten.

Vijftig paar sportschoenen staan onder het bed, tachtig op de vliering en nog eens twintig zwerven er door het huis. De schoenenverslaafde wil zelfs dat zijn kinderen een slaapkamer delen zodat de vrijgekomen kamer dan als schoenenkamer kan worden omgedoopt.

"Dit kan niet zo langer", vindt vrouw Faye. "Ik wist altijd al dat hij van schoenen houdt. Maar zijn verslaving gaat te ver. Ik heb hem gezegd dat als hij zo doorgaat er genoeg ruimte in huis zal zijn, omdat ik dan vertrek."

Waarom ze de schoenenverzameling van haar man zo slecht trekt? "Het is niet zozeer het geld dat hij uitgeeft, maar het gebrek aan ruimte dat we hebben."