Een veroordeelde inbreker uit Düsseldorf heeft zijn hoop gevestigd op zijn eeneiige tweelingbroer. Het familielid zou ervoor kunnen zorgen dat het vonnis wordt vernietigd, omdat zijn DNA vrijwel identiek is.

De inbreker werd deze zomer tot dertien maanden cel veroordeeld. DNA-sporen wezen in de richting van de 42-jarige Düsseldorfer. De magazijnmedewerker heeft echter ook een Servische tweelingbroer. De rechtbank noemde dat eerder slechts ,,een bewering’’, maar het Servische consulaat heeft het bestaan van het eeneiige familielid nu bevestigd.

Omdat het DNA van de broers nagenoeg hetzelfde is, kan niet met zekerheid worden gezegd wie van de twee op de plaats van het misdrijf is geweest. Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank verklaard.

Om duidelijkheid te krijgen, zou de tweelingbroer DNA moeten afstaan. Het is echter niet waarschijnlijk dat hij vrijwillig aan dat verzoek voldoet. Volgens de rechtbank is niet duidelijk of hij ook kan worden gedwongen om DNA af te geven. Hij is momenteel geen verdachte.