De dokters zeiden bij zijn geboorte dat Arpit Gohil (18 ) niet lang zou leven. Het hart van de Indiase jongen zit namelijk niet op de juiste plek. Maar Arpit heeft ondanks zijn aandoening een normaal leven.

Arpit heeft een extreme vorm van een syndroom waarbij organen deels buiten het lichaam groeien. Zijn vorm heet ectopia cordis: zijn hart ligt niet in zijn borstkas, maar erbuiten, zelfs deels buiten zijn huid. Je kunt het zien kloppen.

De aandoening van Arpit is zeer zeldzaam en vaak dodelijk. Baby's bij wie het hart buiten het lichaam groeit, sterven meestal kort na de geboorte. Dokters zeiden bij Arpits geboorte in 1997 tegen zijn ouders dat hij weinig kans had lang te overleven, schrijven Indiase media.

En als hij het al zou overleven, zou Arpit heel voorzichtig moeten zijn. Maar als klein jongetje klom hij in bomen en hielp hij zijn vader op de boerderij. "Ik heb geen problemen en ben gewend om met de aandoening te leven", vertelt Arpit.

Hij werkt nog steeds op de boerderij, schrijft Daily Mail: "Ik kan alles wat een normaal persoon kan en heb geen probleem met mijn werk, of het nu gaat om omploegen van het land, rijden op een tractor of fietsen."

Ook Arpits vader heeft nooit overwogen om zijn zoon te laten opereren aan zijn aandoening. "Sinds hij klein was, heeft hij nooit last gehad van complicaties. Soms dacht ik zelfs dat hij gezonder was dan leeftijdsgenootjes."

Toch is het medische wonder, dat onlangs zijn 18de verjaardag vierde, maar even langs de dokter gegaan. Die vertelde hem dat de aandoening zoveel vraagt van Arpits lichaam, dat hij alsnog kan omvallen. Nu overweegt de jongen een operatie, zodat zijn hart weer op de juiste plek zit. "Daarna kan hij echt een normaal leven leiden", zei de arts.
Filmpje