Het is de nachtmerrie van elke patiënt: de dokter vergist zich en opereert een gezond lichaamsdeel. Het overkwam de Vlaamse Pascal Tuijbens (49). In Het Laatste Nieuws doet hij zijn verhaal.

Het was de bedoeling dat in het Gentse Jan Palfijnziekenhuis de meniscus van zijn linkerknie zou worden verwijderd en het kraakbeen werd schoongemaakt. Groot was dan ook de schok toen Tuijbens wakker werd met een verband om zijn rechterknie. Hij waarschuwde de verpleging, maar die geloofde hem in eerste instantie niet.

Hij vertelt aan de Vlaamse krant: “Ik heb gebruld om de verpleegster. Dat ze toch mijn linkerknie hadden moeten opereren. Maar die was net als iedereen op de afdeling ervan overtuigd dat ik mij vergiste. Mensen die pas uit narcose ontwaken, zijn weleens verward, hoor meneer, zei ze. Helaas was ik wel degelijk goed bij mijn verstand en hadden zij een fout gemaakt.”

Tuijbens gaat geen klacht indienen. “Ik ben wel verhaal gaan halen natuurlijk, maar volgens mij treft de chirurg geen schuld. Blijkbaar is hij letterlijk en figuurlijk op het verkeerde been gezet door zijn assistent. Die moest me op de operatie voorbereiden en deed met mij een babbeltje. We hadden het erover dat ik ook voelde dat mijn rechterknie weleens begon op te spelen en dat ik daar later allicht nog eens voor zou terugkomen. Blijkbaar heeft dat hem verstrooid en heeft hij het verkeerde been klaargemaakt voor de ingreep.”