Een speler van FC Utrecht heeft gistermiddag na afloop van de wedstrijd met FC Twente (4-2 winst) geweigerd een verslaggeefster van FOX de hand te schudden. Dat zou te maken hebben gehad met zijn geloof.

De 25-jarige aanvaller Nacer Barazite scoorde namens FC Utrecht de 3-2, maar het was niet zijn doelpunt waar achteraf nog lang over werd gesproken. Het ging op sociale media vooral over het interview met verslaggeefster Helčne Hendriks van FOX Sports.

Op de tv-zender was live te zien hoe Hendriks de aanvaller na afloop van de wedstrijd wil bedanken voor het gesprek door hem de hand te schudden. Barazite komt haar echter niet tegemoet. Hendriks beseft dit te laat en zeg: "O ja, ik geef jou geen hand, dat is waar." Direct na het gebeuren lag Barazite op Twitter onder vuur.

Even later verscheen op het twitteraccount van Hendriks een reactie op de ontstane ophef. Er stond: "Ik heb er persoonlijk helemaal geen moeite mee als een speler vanwege zijn geloof een vrouw geen hand mag geven." En: "Ik benoemde het ondoordacht omdat ik eigenlijk was vergeten dat Barazite dat graag op deze manier wil. Het is trouwens een hele aardige jongen." Die tweets werden later verwijderd. Volgens Hendriks was haar 'telefoon gestolen'.