Een defibrillator moest eraan te pas komen om het hart van de 61-jarige Colin Billett weer te laten kloppen. Ambulancebroeder Mike Horton redde het leven van Colin en viel vervolgens als een blok voor zijn dochter Sam.

De Brit Colin Billett was zijn hond aan het uitlaten toen hij in elkaar zakte. Enkele minuten later arriveerde Mike Horton met de ambulance. "Alles wees meteen op een hartaanval", vertelt Horton. "Zijn hart stopte met kloppen en hij ademde ook niet meer (...) Slechts een klein percentage overleeft een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Technisch gezien is hij twee minuten dood geweest."

Billett werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Worcester. Toen dochter Sam haar vader in het ziekenhuis bezocht ontmoette ze de ambulancebroeder per toeval. "Hij vroeg om m'n telefoonnummer om te kunnen checken of alles goed met mijn vader was. Ik vond dat zo lief", vertelt Sam aan de Daily Mail.

Na wat appjes over en weer, besloten de twee af te spreken in een lokale kroeg en daar sloeg de vlam echt over. "Normaal gesproken ga ik niet op date met familieleden van mensen die ik geholpen heb. Ik wilde echt alleen weten hoe het met haar vader ging, maar we werden smoorverliefd op elkaar. Ik ben gewoon heel erg blij dat Colin zijn dochter heeft kunnen weggeven op onze bruiloft", zegt Mike.

Onlangs is de liefde van het bijzondere koppel bezegeld met een huwelijk en daar gaf vader Colin natuurlijk een speech, zegt Mike. "Colin hield een fantastische speech, we hebben daar nog wel grapjes over gemaakt. Hij had natuurlijk eigenlijk moeten zeggen: 'Ik ontmoette Mike voor het eerst toen ik dood was.'"

"Hij heeft mijn vaders leven gered en mijn hart met liefde gevuld", zegt de pasgetrouwde Sam. "Ik kan me geen betere man bedenken om de rest van mijn leven mee te delen."