Met een grote bos bloemen toog Trees Wolters (71) woensdagmiddag naar de Jumbo in Den Haag om haar gevonden kunstgebit op te halen. De dolblije Haagse bedankte het winkelpersoneel uitvoerig.

Maar bij thuiskomst bleek het frame met kiezen helemaal niet van haar. ,,Het paste niet! Ik moest bijna overgeven van het idee dat ik een gebit van iemand anders in had,'' vertelt de Haagse. Inmiddels kan ze er wel om lachen.

Het stomme toeval wil dat ze haar eigen kunstgebit, exact hetzelfde model, onlangs ook is kwijtgeraakt in de buurt van de supermarkt aan de Leyweg. Toen Wolters gisteren een oproep op Facebook zag over een gevonden gebit, twijfelde ze dus ook geen moment. ,,Dat moest wel de mijne zijn.''

Ook bij het zien van het gebit in de winkel, gingen er geen alarmbellen af. ,,Hij leek precies op die van mij. Ik was dolblij dat ik hem eindelijk terug had, want zo'n ding kost 750 euro.'' Pas bij het indoen van het gebit kwam ze tot een onsmakelijke ontdekking. ,,Gelukkig heeft het eerst nog drie uur in de Steradent geweekt, anders zou ik het helemaal verschrikkelijk vies vinden.'' Vrijdag bracht Wolters het gebit terug naar de Jumbo.
Foto