De zelfrijdende auto van Google is door de politie gestopt. Het reed niet harder dan 40 kilometer per uur. Er werd geen bon uitgedeeld.

Het gaat om het nieuwste model van de zelfrijdende Google-auto: het bolletje zonder stuur. Google heeft de autootjes begrensd op zo'n 40 kilometer per uur in deze prototypefase.

Waar de auto precies reed, is niet duidelijk. Maar aan de foto te zien, was het buiten de bebouwde kom en is 40 kilometer een stuk zachter dan het omringende verkeer.

De motoragent hield zijn bonnenboekje op zak: hij wilde alleen even checken waarom het zo langzaam reed, zegt Google.

Ze zeggen trots te zijn dat ze al bijna 2 miljoen kilometer hebben gereden met zelfrijdende auto's zonder ook maar 1 boete te hebben gekregen.

Het zorgt vaker voor opschudding
Zelfrijdende auto's zijn op dit moment vooral een soort van oma-auto's. Eerder schreef een motorrijder al dat de auto's het mietje van de snelweg zijn. Ze wisselen nooit van baan en worden door iedereen afgesneden, omdat iedereen weet dat ze toch wel remmen. Ook wacht de Google Auto altijd 1,5 seconden als het licht op groen springt. Het zal dus veel getoeter achter hem horen.

Google heeft aangegeven dat ze hun auto meer menselijk, oftewel asocialer, gaat maken. Daar hoort bij dat bochten worden afgesneden en dat het soms over een dubbele doorgetrokken lijn zal gaan.