Twee hele dagen heeft pitbullterriėr Zeus geblaft om hulp voor zijn vriendin Athena. Athena was ongelukkig met haar poot vast komen te zitten in een hek met gaas. Zeus liet haar niet alleen.

Karen Hirsch van het Animal LifeLine Project zegt dat er gebeld werd door iemand die zei dat er een hond al twee dagen vastzat in een hek in Fulton County, Georgia. Iemand anders had dat gezien, maar niet doorgegeven. Zeus deed wat ieder ander zou doen in zo'n situatie: wachten en om hulp 'roepen'.

Athena was vast komen te zitten toen ze over het hek probeerde te klimmen. Haar achterpoot bleef in het gaas steken, met haar voorpoten stond ze op de grond. Na twee dagen werd ze uit die benarde positie bevrijd, door het gaas kapot te knippen. Ze had alleen maar een gezwollen teen.

Hoe onafscheidelijk de honden van elkaar zijn, bleek wel toen Athena werd meegenomen naar de dierenarts. "Zeus begon zo hard te huilen en te blaffen, dat we hem maar in een kooi naast haar hebben gezet", zegt Hirsch.

Het opvangcentrum zoekt onder meer via Facebook naar een nieuw thuis voor de honden. Het moet dan wel iemand zijn die de honden allebei wil hebben, want zonder elkaar kunnen ze niet.