Kamerlid Henk Krol van 50Plus heeft afgelopen nacht een bok geschoten door de recent overleden schrijver Joost Zwagerman via Facebook te feliciteren met zijn verjaardag. ,,Toen ik de boodschap had verzonden, dacht ik al 'oeps!', aldus Krol woensdag tegen het ANP.

,,Het is een fout, ja, en die betreur ik. Maar we zijn hier met zoveel belangrijke dingen bezig en dan haalt dět het nieuws.'''

Hij had het zo goed bedoeld nadat hij in de nacht was thuisgekomen na een debat in de Kamer. Krol waardeert het dat mensen hem volgen en daarom neemt hij telkens de moeite om al die volgers te feliciteren. In zijn enthousiasme ried hij Zwagerman aan er ondanks het treurige weekeinde een onvergetelijke en gezellige dag van te maken. Meteen daarna dacht hij al ,,dat het wellicht om dé Joost Zwagerman ging''.

Maar pas woensdagochtend schreef hij op Facebook: ,,Wat vervelend. Ik hoop dat ik niemand heb beledigd. '' Hij heeft overwogen om helemaal te stoppen met het feliciteren van zijn volgers, maar wil er toch mee doorgaan.