Chris Shelley uit Orange County was in shock toen hij hoorde dat hij het vliegtuig, waar hij net in zat, moest verlaten. De reden? Hij zou te dik zijn om mee te vliegen.

Chris had zich net had geďnstalleerd voor zijn vlucht met American Airlines van Dallas naar Orange County, toen er een steward naar hem toe kwam. "We verzoeken u om uw spullen te pakken en mee te komen." Vervolgens werd Chris naar eigen zeggen 'behandeld als een crimineel'. "Een dikke crimineel."

Volgens Chris had een oudere, kleine vrouw geklaagd bij het vliegtuigpersoneel. Ze zou last van hem hebben omdat hij meer dan de hem toegewezen zitplaats zou innemen. "De vrouw keek boos toen ik naast haar kwam zitten, stond op en liep weg."

Toen de steward Chris, die naar eigen zeggen per jaar duizenden kilometers aflegt per vliegtuig, vertelde dat hij het vliegtuig moest verlaten, voelde hij zich vreselijk. "Ik was in shock. En ik schaamde me kapot – ik moest onder het oog van 300 andere passagiers het vliegtuig verlaten."

Hij is boos. "Dit is toch geen service? Ze vroegen niet eens of ik ergens anders kon gaan zitten. Verlaat het vliegtuig, dat was het enige wat ik te horen kreeg." Chris smeekte zijn klagende medepassagier of ze misschien met iemand van plek wilde wisselen, zodat ze geen last van hem had.

De passagier stemde toe, waardoor Chris tóch mocht meevliegen. Inmiddels heeft de vliegtuigmaatschappij Chris twee excuusbrieven gestuurd, zo meldt CBS News.
Foto