Als je huis te koopt staat, doe je er verstandig aan een appeltaart te bakken zodat je huis daar heerlijk naar geurt. Dat stimuleert de verkoop. Geen goede taartenbakker? Dan geen nood: een makelaar uit Meppel heeft de geur van oma's appeltaart in een flesje weten te vangen.

Dat de geur van appeltaart een positief effect heeft op het koopgedrag van potentiŽle kopers, was al bekend. Maar makelaar Jan Weide uit Meppel vindt het toch wel ver gaan om zijn klanten de keuken in te sturen. Daarom wil hij de geur in een flesje vangen, zodat hij dat kan aanbieden aan zijn klanten.

Dat is nu gelukt. Samen met Ben Hut, die cosmetica en bijzondere geuren maakt, heeft hij oma's appeltaargeur in een interieurspray gestopt. "Het ruikt naar huiselijkheid, naar gezelligheid", vertelt Hut tegen het Reformatorisch Dagblad. "Precies de bedoeling."

Weide is ook tevreden. Hut maakt de geur voorlopig exclusief voor de Meppelse makelaar. "Dit product geeft aan dat ik als makelaar hierover nadenk. Dat verhaal van versgebakken appeltaart is natuurlijk leuk. Feit of fabel, ik weet het niet, maar dit is wel grappig", zegt hij tegen het RD.