Een Spaanse vader (36) die samen met zijn 18-jarige dochter een kind heeft, vecht voor de voogdij over het het meisje. Incest is niet strafbaar in Spanje maar toch hebben de autoriteiten de baby weggehaald bij het 'koppel'. De 36-jarige vader en zijn dochter van 18 zeggen dat ze gediscrimineerd worden.

De man beweert bij hoog en bij laag dat hij een 'unieke en liefhebbende relatie' heeft met zijn dochter Sara. Hij vindt dat ze hun pasgeboren baby moeten kunnen houden. Volgens hem is zijn ex-vrouw en tevens de moeder van Sara gewoon jaloers. ,,Ze wil onze relatie kapotmaken."

De man, die in totaal vijf kinderen heeft, vertelt in de krant Cronica Balear over hoe het allemaal begonnen is. ,,Zoals bij elke andere relatie, met wat geflirt. We werden steeds closer en gingen elkaar helemaal vertrouwen. Alles ging goed tot onze relatie aan het licht kwam. We mogen dan wel vader en dochter zijn maar zij heeft me nooit als haar vader beschouwd, eerder als een vaderfiguur en een goede vriend."

De autoriteiten geven aan dat de baby weggehaald is omwille van het welzijn van het kind. Toch is incest in Spanje niet verboden vanaf de leeftijd van zestien, bevestigt een woordvoerder van Kinderwelzijn. In deze zaak wordt de man echter door zijn vrouw beschuldigd van seksueel misbruik en dat verandert alles.

Sara zelf vertelt dat ze twee opties had: of het kind opgeven ter adoptie of naar een opvangcentrum gaan en er haar kind alleen opvoeden. ,,Toen ik zwanger was, wist ik meteen dat ik het kind wilde houden. Ik wilde altijd al een moeder worden."

Maar een paar uur na de geboorte van haar dochtertje werd het meisje door de autoriteiten opgevangen. ,,Mijn relatie mag dan ongewoon zijn maar voor een kind is het nog erger om geadopteerd te worden of op te groeien in een opvangcentrum", zegt Sara.

,,Mensen mogen dan al zeggen dat onze relatie ongepast is, en ik respecteer hun mening, maar ik geef er niet echt om. De makkelijkste oplossing was een abortus maar we hebben besloten om onze baby te houden en ons niets aan te trekken van wat anderen denken."