Kunstliefhebbers hebben vrijdag in de Amerikaanse stad Miami toegekeken hoe een vrouw voor hun ogen in de nek werd gestoken door een andere vrouw. Omdat iedereen dacht dat het om 'performance art' ging, greep niemand in terwijl het slachtoffer lag te bloeden. De dader, Siyuan Zhao, verklaarde dat ze haar slachtoffer willekeurig uitkoos en dat ze haar wou zien bloeden.

Zhao volgde haar slachtoffer al een hele tijd op de tentoonstelling van Art Basel Miami Beach, zo meldt de Miami Herald. Toen de vrouw haar vroeg waarom ze haar volgde, stak Zhao een hobbymes in haar nek en schouder. De steekpartij deed zich voor naast een modern kunstwerk van Naomi Fisher, waardoor museumbezoekers dachten dat het om een deel van de kunst ging.

Toen duidelijk werd dat het niet om moderne kunst ging, maar om een echte steekpartij, kreeg het slachtoffer gelukkig wel de hulp die ze nodig had. Omstanders verleenden eerste hulp waarna de gewonde vrouw naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Ze is niet in levensgevaar.

Zhao werd meteen na de steekpartij gearresteerd. Ze vertelde al aan de politie dat ze de vrouw wou zien bloeden en dat ze haar en nog twee anderen had willen vermoorden. Zhao wordt nu aangeklaagd voor poging tot moord.