Sommige mensen vinden het gezellig, andere mensen vinden het vies: de kat of hond lekker bij je in bed laten slapen ‘s nachts. Uit nieuw onderzoek blijkt dat voorstanders gelijk lijken te hebben. Slapen met je huisdier geeft mensen een veilig en tevreden gevoel en is daarom goed voor de nachtrust.

The Telegraph schrijft dinsdag over nieuw onderzoek door de Amerikaanse Mayo Sleep Clinic. De organisatie meldt dat mensen vaak beter slapen als hun huisdier naast ze ligt. De instelling ondervroeg zo’n 150 mensen. De helft van de huisdieren mag van hun baasje bij ze in bed of in de slaapkamer blijven ‘s nachts. Eén op de vijf dierenbaasjes heeft wel last van het dier, als de kat of hond gaat rondlopen, om aandacht vraagt of zachtjes geluid maakt.

Maar de meeste mensen hebben helemaal geen last van hun dier, ze slapen er juist beter door. Zo gaf een 64-jarige vrouw aan “zich tevredener te voelen als haar hondje aan haar voeten lag te slapen”. Een getrouwde vrouw noemde haar honden ‘beddenwarmers’ en een andere vrouw noemde het geknor van haar kat onder de dekens ‘rustgevend’.

Zeker mensen die veel alleen slapen, omdat ze single zijn of hun partner veel weg is, vinden het gezellig en ontspannend om hun poes of hond bij zich te hebben ‘s nachts.