“U wilt met de trein komen werken? Sorry, maar dan kunnen we u niet aannemen.” Dat kreeg de Vlaamse Kirstin Coun (33) te horen, op het moment dat de baan zo ongeveer binnen was.
Ze solliciteerde bij een uitzendbureau in Turnhout. “Ideaal: het kantoor ligt op wandelafstand van het station en ik zelf woon aan het station. Beter kan niet,” was Kirstins idee. Haar werkgever dacht daar duidelijk anders over.
Begin vorige week belde ze met het bedrijf. “Ik had meteen een goed gevoel,” vertelt ze in Het Laatste Nieuws. ”De dame zei: ‘Je komt vlot over’. Voor mij was het al voor driekwart in kannen en kruiken. Ik zou uitgenodigd worden voor een persoonlijk gesprek.”
Ze gaat verder: “Maar toen ik zei dat ik met de trein zou komen werken, was het plots gedaan. ‘Sorry, maar dan stopt het hier en nu’, vertelde ze me. Ze zei dat ik het perfecte profiel had, maar dat ze mij niet kon aannemen vanwege de onbetrouwbaarheid van de NMBS.”
Het is een bijzondere reden om iemand te weigeren. Ten eerste mag dat waarschijnlijk helemaal niet en ten tweede zijn de fileproblemen in België nog erger dan in Nederland dus is de trein nog niet zo’n gek idee.