Als je verliefd bent, doe je soms rare dingen. Een man in Amerika ging waarschijnlijk iets te ver. Hij deed een huwelijksaanzoek midden op de snelweg en kan daar nu een gevangenisstraf voor krijgen.

"Ik wilde eens wat anders doen", zegt de 24-jarige Vidal Valladares tegen de Amerikaanse tv-zender KTRK. Zondag vroeg hij midden op de drukke snelweg I-45 in Houston zijn vriendin Michelle Wycoff ten huwelijk. Familie en vrienden zetten het verkeer stil. 'Levensgevaarlijk' zegt de politie.

Achteraf heeft Valladares spijt: "Ik voel me er slecht over en wil excuses aanbieden aan iedereen die ik in problemen heb gebracht. Dat was nooit de bedoeling. Door liefde doe je soms domme dingen. Ik wilde wat groots doen voor mijn vriendin, iets wat ze zich altijd zal blijven herinneren."

De politie neemt de zaak hoog op. Hij wordt aangeklaagd omdat hij de snelweg heeft geblokkeerd en kan maximaal een halfjaar gevangenisstraf krijgen, omdat hij anderen in gevaar heeft gebracht.

Waarom de I-45? "Omdat je vanaf daar het mooiste uitzicht hebt op de stad Houston." Michelle zei trouwens 'ja'. De bruiloft staat gepland in maart, als hij dan niet vastzit.