'Onder druk' van zijn werkgever deed een wethouder van de gemeente 's-Hertogenbosch donderdag een schokkende mededeling: hij heeft nog maar 3 tot 6 maanden te leven. Jos van Son (62) lijdt aan de ziekte van Kahler, een vorm van beenmergkanker. Tijd om de klap te verwerken, kreeg hij naar eigen zeggen niet.

Op dezelfde dag dat hij het slechte nieuws hoorde, zou burgemeester Rombouts hem dinsdag hebben gedwongen tot het uitbrengen van een persbericht over zijn gezondheidstoestand. Zelfs nog voordat Van Son zijn naasten had geïnformeerd.

Van Son zegt in het Brabants Dagblad dat Rombouts hem 'de hele dag' onder druk had gezet om akkoord te gaan met het persbericht van de gemeente. Dat deed hij niet. Wel bracht hij woensdag 'in allerijl' zijn kinderen, broers en zussen en andere familieleden op de hoogte over zijn ziekte. De gemeente stuurde gisteren het zelfgeschreven persbericht.

In een verklaring laat de gemeente weten geschokt te zijn door de aantijgingen van de ernstig zieke wethouder. Burgemeester Rombouts zou hem niet onder druk hebben gezet, maar juist hebben 'bijgestaan en geadviseerd over hoe hij het beste met dit bericht zou kunnen omgaan'. Rombouts zelf weigert te reageren in het Brabants Dagblad.

Van Son heeft zijn werkzaamheden per direct neergelegd en laat weten dat hij graag met rust wil worden gelaten. In een bericht op Twitter vraagt hij om 'een stukje privacy'. "Het gaat over mijn leven, of wat er nog van over is", schrijft hij.