Een 50-jarige scoutleider heeft in de Amerikaanse staat New Jersey een pijnlijke vergissing gemaakt. Hij wilde een groepje scouts een grot laten zien, maar daar lag een zwarte beer te slapen.

De beer viel de man aan. Het dier trok de man onderuit en beet hem in zijn armen en benen. Zo goed en zo kwaad als hij kon vocht de scoutleider terug. Hij riep tegen de drie scouts dat ze moesten vluchten en hulp moesten halen, meldt onder meer ABC News.

De man wist uit de greep van de beer te komen door hem met een steen op zijn kop te slaan. Daarna liet de beer hem met rust. De man bleef roerloos liggen, maar de beer versperde de uitgang van de grot.

De scouts hadden de telefoon van hun leider maar konden de hulpdiensten niet vertellen waar de grot precies was. Daarom hadden ze eten voor de grot gelegd om de beer uit zijn verstop-plek te lokken. Toen de beer na ruim een uur wegging, kon de man zich in veiligheid brengen. Hij belde zelf het alarmnummer en wist wel uit te leggen wat zijn locatie was.

De man is met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Hij kwam er met lichte verwondingen vanaf.