Musa Gürsoy uit Waalwijk heeft opnieuw een hoge rekening op zijn deurmat gekregen die niet voor hem is bedoeld. Hij zegt dat hij al 20 jaar het slachtoffer is van een persoonsverwisseling.

Gürsoy kwam twintig jaar geleden in Nederland wonen. Door een administratieve fout zien instanties hem aan voor de notoire wanbetaler Mustafa Gürsoy. Die heeft dezelfde achternaam, dezelfde geboortestreek en dezelfde geboortedatum. Het gevolg: dikke stapels rekeningen op de keukentafel en regelmatig staan deurwaarders voor de deur.

In maart maakte Musa zijn verhaal bekend. Staatssecretaris Fred Teeven beloofde toen in het televisieprogramma RTL Late Night dat hij de problemen zou oplossen. Het sofinummer werd aangepast en de overheidsinstanties zouden van het probleem weten.

Aanvankelijk leek het erop dat alle problemen waren opgelost, totdat Teeven aftrad als staatssecretaris. Gürsoy kreeg een brief van het ministerie waarin stond dat hij zelf contact moest opnemen met de instanties als er weer iets mis zou gaan.

Afgelopen week was het zo ver. Gürsoy vond weer een rekening op zijn deurmat. Of hij binnen twee dagen ruim 1500 euro wilde betalen. "Zo ging ik dus de Kerst in. Komend jaar begint al met ellende", zegt hij tegen Omroep Brabant.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie kon vandaag geen commentaar geven. Gürsoy hoopt in de tussentijd nog altijd op een goede oplossing. "Ik wil graag mijn vrijheid terug."
Filmpje