De gebakkraam die onder aan de AD oliebollentest eindigde zegt blij te zijn met de laatste plaats. De eigenaresse van 'De Parel' zegt tegen L1 dat ze de aandacht voor haar kraam wil gebruiken om een goed doel in het zonnetje te zetten.

De krant gaf de oliebollen in Venlo een 3. Het oordeel van de jury over de zaak in Venlo:

"Neem een spons en snijd daar platte plakken van, 6 minuten frituren en je hebt de oliebollen van Parel. Let op: niet gebruiken als vetbol voor de vogels. Dat zou dierenmishandeling zijn."

In een interview op L1 Radio vertelt Greetje Kippers van Gebakkraam Parel in Venlo dat ze de beoordeling van het AD niet serieus neemt. "De afgelopen dagen was het juist erg druk. We stonden met vijf mensen te werken om het bij te houden", zegt de bakster. "Als ik zo'n slechte oliebollen zou hebben, dan kwamen de mensen niet."

Ze wil het negatieve van de allerlaatste plaats omzetten in iets positiefs, en mensen vragen om te kijken naar 'Stichting het Vergeten Kind'.

Of ze dat dan niet liever had gedaan met de beste oliebollen? "Nee, wij hebben hele beste oliebollen, het AD maakt maar iets. Als wij een witte jas aantrekken en een filmpje maken, kunnen we het mooiste maken wat we willen. Het is wat je de mensen wilt laten geloven", zegt Kippers.

Ze vindt het ook niet eerlijk hoe het AD de test uitvoert: "Wij geven ons niet op voor de test. Zij vellen een oordeel en zetten je ergens op een plek neer, en je hebt dan niets te willen. Ze sturen je een brief met de uitkomst. Wij gieren daarom!"
Foto