Acuut naar het toilet moeten terwijl je boodschappen doet is al vervelend genoeg. Maar het wordt pas echt vervelend wanneer je crepeert van de pijn. En ook nog niet naar de wc mag.

Het overkwam Willeke Huis in 't Veld woensdagochtend in de Aldi in Gelderse Zelhem. Ze heeft het prikkelbaar darmsyndroom, waarbij hevige buikpijn op de loer ligt wanneer de darmen opspelen.

,,Ik was tevoren al naar het toilet geweest, omdat ik niet zomaar ergens naar het toilet wil. Mocht dat toch nodig zijn, dan heb ik spullen bij me zodat ik een toilet netjes achterlaat." Zover kwam het bij de Aldi niet.

,,Ik hing krom van de buikpijn bij de kassa. Legde uit dat ik last had van spastische darmen en vroeg of naar het personeelstoilet kon. Dat werd me botweg geweigerd. Terwijl ik er vaste klant ben." Gelukkig ligt café De Smoks in de buurt. Daar was ze welkom. Cafébaas Ron Schoppers: ,,Ik vind het belangrijk dat mensen hier met een warm gevoel binnenkomen."

Bedrijfsleider Ralph Uffing van de Aldi-vestiging wil niet ingaan op de vraag of het bedrijfsbeleid is om mensen de toegang tot de wc te ontzeggen.