Lekker weg van de massa en toch nog geld verdienen – het kan op het afgelegen vulkanische eiland Tristan da Cunha dat in het zuiden van de Atlantische Oceaan ligt.
Op Tristan da Cunha wonen maar 265 mensen. Omdat ze in de toekomst minder voedsel willen importeren, zoeken ze een ‘agrarisch adviseur’ met ervaring in het boerenleven.
Het leven op het Britse eiland is niet per se makkelijk. Los van het feit dat Tristan da Cunha het meest afgelegen eiland ter wereld is, heeft het ook een steile rotswand van 600 meter hoog. Er is geen vliegveld, alleen een kleine vissershaven. Het dorp, Edinburgh-of-the-Seven-Seas, ligt in het enige bewoonbare gedeelte. Af en toe barst de vulkaan uit, zoals in 1961. Alle bewoners moesten worden geëvacueerd en konden twee jaar niet terugkeren. Het weer is ook geen pretje: Het regent en waait er behoorlijk tijdens alle seizoenen.
Historisch gezien was het eiland, liggend tussen Rio de Janeiro en Kaapstad, voornamelijk een aanlegplaats voor schepen die onderweg moesten stoppen. Volgens de bewoners is hun eiland door ontdekkingsreizigers genegeerd vanwege de rotswand en het gebrek aan een natuurlijke haven.
Van de agrarisch adviseur wordt verwacht dat hij of zij kennis heeft van moderne medicatie voor vee, kassen kan maken en groente en fruit kan kweken.
Foto