Een straatarme bejaarde Servische vrouw (86) heeft een riante erfenis die ze van haar ex-man had geŽrfd weggegeven aan mensen in haar omgeving. "Waar ik binnenkort heen ga heb ik geen geld nodig, dus gaf ik het weg. Zij hebben het meer nodig dan ik", zei ze tegen de nieuwssite B-92.

Marija Zlatic emigreerde in 1956 met haar man Momcilo vanuit het toenmalige JoegoslaviŽ naar AustraliŽ. Na achttien maanden keerde zij terug om voor haar zieke moeder te zorgen. Na haar dood bleef ze in JoegoslaviŽ wonen en bleef ze via de post contact houden met haar man. Die schreef haar dat hij, eenmaal gepensioneerd, naar JoegoslaviŽ zou terugkeren.

In 2011 hoorde Marija via via dat haar man overleden zou zijn. Een buurvrouw ging op onderzoek uit, maar ving bot bij Australische ambassade in Belgrado en de Servische ambassade in Canberra. Via Australische advocaten hoorde Marija vorig jaar dat haar man inderdaad overleden was en dat hij haar meerdere ranches had nagelaten. Die werden verkocht en na aftrek van belastingen, werd een bedrag van 610.000 euro aan haar overgemaakt.
Foto