De 3-jarige Sem was zaterdag in de buurt van zijn huis in het Noord-Hollandse Zwaag in de speeltuin. Op de glijbaan was een chemische stof gesmeerd. Het jochie liep zware brandwonden op. "Hij heeft vreselijk veel pijn", zegt zijn vader vanuit het ziekenhuis.

Samen met een buurmeisje was Sem aan het einde van de middag in de speeltuin aan het spelen. "Opeens stond hij huilend bij de achterdeur, met z'n broek op zijn enkels. We dachten dat hij in zijn broek had geplast", zegt vader Rick. Later zag hij dat het ernstiger was. "Er zat een wond met een doorsnede van 12 centimeter."

De volgende ochtend zag het er allemaal nog erger uit. Zijn luier zat helemaal vastgeplakt. Ze gingen naar de huisarts die zei dat het om een brandwond ging. "Sem vroeg me 'de pijn weg te halen', maar dat kon ik niet", zegt z'n vader. "Hij kon niet meer zitten en liggen. Maar het is gelukkig een flinke jongen."

Bij de speeltuin aan de Hooge Weere in Zwaag werd de verpakking van een lijmverwijderaar gevonden. Rick denkt dat hangjongeren het chemische goedje op de glijbaan hebben gesmeerd. Een kwajongensstreek. Zijn zoontje had de pech erover heen te glijden. "Ik denk niet dat ze moedwillig een jongetje van 3 hebben willen verwonden. Maar het zou wel stoer zijn als ze zich melden om excuses aan te bieden."

In het ziekenhuis kijken artsen of ze de brandwonden weg kunnen krijgen zonder dat er littekens blijven zitten. "Ik ben blij dat hij op z'n billen van de glijbaan ging en niet met z'n gezicht in aanraking kwam met de stof", zegt zijn vader. Hij gaat aangifte doen bij de politie. Die neemt het volgens hem serieus op. Ze hebben de uitgeharde broek van het jongetje in beslag genomen en getuigen opgeroepen zich te melden.

Er zijn niet meer kinderen gewond geraakt in de wijk. "Waarschijnlijk heeft de regen de glijbaan gelukkig op tijd schoongespoeld."
Foto