Een beroemde Spaanse stierenvechter ligt onder vuur na het plaatsen van een foto waarop hij in duel is met een stier, terwijl hij zijn vijf maanden oude dochter in zijn arm heeft.

,,Dit is het debuut van Carmen, de vijfde generatie die vecht in onze familie'', schrijft de 42-jarige Ordˇ˝ez bij de foto op Instagram. ,,Mijn grootvader vocht al zo met mijn vader. Mijn vader spoorde mij aan en ik heb dat gedaan met mijn dochter Cayetana en nu Carmen."

Ordˇ˝ez werd na het plaatsen van de foto massaal bekritiseerd en de Spaanse jeugdbescherming heeft de zaak in onderzoek. Maar de stierenvechter is van mening dat zijn dochter geen moment in gevaar is geweest. ,,Niet meer dan een familietraditie", zo suste de stierenvechter de ophef. ,,Er zijn gevaarlijker dingen in het leven.''

Ordˇ˝ez plaatste ook een foto waarop hij als kind te zien is, zittend in de nek van zijn vader. Die bedwingt op de foto ook een stier, in exact dezelfde pose. Zijn vader overleed overigens in 1984 op 36-jarige leeftijd, nadat hij werd gespietst door een stier.

Ordˇ˝ez werd onlangs ook op de hoorns genomen. In augustus vorig jaar raakte hij zwaargewond toen hij werd gespietst en de hoorn van de stier zo'n 25 centimeter in zijn buik verdween.

Stierenvechten is controversieel in Spanje. De traditie is verboden in CataloniŰ en op de Canarische Eilanden, maar volgens sommigen vormt deze een belangrijk onderdeel van het Spaanse culturele erfgoed.
Foto