Van Londen naar New York vliegen in 11 minuten. Dat moet mogelijk zijn met de Antipode, een conceptvliegtuig dat met raketaandrijving de oceaan over vliegt.

Het wordt een prijzige vlucht, maar dan ben je wel twaalf keer sneller op je bestemming dan met de Concorde. Het proefontwerp van Imaginactive biedt slechts zitplaats voor tien mensen.

De man achter het idee is Charles Bombardier. Hij gaat ervan uit dat het toestel een topsnelheid kan halen van 20.000 kilometer per uur. Hij vertelt aan Forbes: ”Ik wilde een vliegtuigconcept ontwikkelen dat zo snel mogelijk zijn antipode kan bereiken.” Dat is het punt dat diametraal precies aan de andere kant van de aarde ligt.

Het vliegtuig zou vloeibare zuurstof of raketbrandstof gebruiken en daarmee met gemak 10 keer de snelheid van het geluid kunnen halen. Bombardier: “Een voorspelbaar probleem is de geluidsexplosie die het toestel zal veroorzaken en de enorme hitte die opbouwt in de neus en de vleugels.” Het is dan ook te betwijfelen of het vliegtuig ooit van de grond komt.