Twee jongens uit de Amerikaanse staat Tennessee zijn overleden doordat ze een mix van methanol en frisdrank hadden gedronken. Twee anderen werden ziek van het drankje.
Volgens Donna Seger, directeur van de Antigifcentrum in Tennessee, hadden de jongeren de frisdrank Mountain Dew vermengd met methanol tot een drankje dat bekend staat als 'Dewshine'. De tieners dachten dat ze het giftige methanol konden gebruiken ter vervanging van ethanol, het ingrediënt in alcoholische dranken dat dronkenschap veroorzaakt, zo schrijft The New York Post.

Methanol is een niet-drinkbare vorm van alcohol die onder meer gebruikt wordt in de automobielsector. Het bestanddeel zit onder meer in antivries en verfverdunner.

Hoeveel methanol de jongens precies hebben gedronken, is onduidelijk, maar volgens Seger is het 'erg veel'. De jongens dronken de dodelijke cocktail vorige week woensdag. Een van hen werd de dag nadien dood aangetroffen in zijn slaapkamer. De tweede jongen overleed maandag in het ziekenhuis. Twee anderen die ziek werden, mochten na een kort verblijf in het hospitaal weer terug naar huis.