Heel Ostana viert feest: er is een baby geboren. Pablo, die vorige week in een ziekenhuis in Turijn ter wereld kwam, is volgens de burgemeester 'een droom die waarheid wordt'.

Dat is niet zo gek, als je bedenkt dat de laatste geboorte in het plaatsje met 85 inwoners (van wie de helft er maar een deel van de tijd woont) in 1987 werd geboren. In het begin van de vorige eeuw woonden er nog 1000 mensen, maar dat werden er steeds minder. Sinds 1975 waren er - tot Pablo - 17 baby's geboren, schrijft de Italiaanse krant La Stampa.

Ook Pablo was bijna niet in Ostana geboren. Zijn ouders Silvia en Jose maakten vijf jaar geleden plannen om te verhuizen, maar zij bleven omdat ze een mooie baan aangeboden kregen. Met goede banen hoopt Ostana niet alleen de huidige inwoners te behouden, maar ook meer mensen naar het plaatsje te trekken.

De dorpsgenoten van Pablo hebben een feest georganiseerd. En wie het plaatsje binnenkomt, kan de geboorte niet ontgaan. Bij de ingang van het dorp staat een ooievaar met een blauw bundeltje in zijn snavel.