Een Amerikaanse man is wel heel heftig verslaafd aan cornflakes. De 19-jarige Phillip Patrick eet namelijk dertien schaaltjes van het ontbijtje per dag. De afgelopen drie jaar heeft hij zo'n 14,235 schaaltjes verorberd.
Dat eet hij natuurlijk niet kaal. Elke week consumeert de cornflakesverslaafde 5 kilo suiker en 15 kannen met melk. Daarnaast drinkt hij lekker een kopje thee, waar hij zes zakjes suiker ingooit. De afgelopen drie jaar kwam hij 25 kilo aan, inmiddels tikt de weegschaal 95 kilo aan.
Zijn bizarre dieet zorgt ervoor dat hij geen energie meer heeft om lekker uit eten te gaan met zijn familie, of zelfs de trap op te komen. Ook is hij zijn baan in de lokale kroeg verloren en hebben experts hem verteld dat hij kanker of hartziektes te krijgen. Ook zijn seksleven is niet meer wat het is geweest.
Zijn binge-eten plant hij om zijn favoriete tv-programma's heen. Het is nu zo erg, dat Phillip vreest voor zijn leven. Er vanaf komen lukt niet echt. De laatste keer dar hij dat probeerde, ging het al na twee dagen mis. „Ik ben een vrolijk mens als ik mijn cornflakes met suiker heb gehad”, zegt Phillip tegen The Mirror. „Maar tussendoor heb ik hele vervelende buien. Ik heb hulp nodig om mijn leven weer op de rails te krijgen.”