Een Britse toeriste heeft bij toeval in Afrika schokkende foto's gemaakt van een olifant die met haar slagtanden en slurf een buffel doodt. Kimberly Maurer (56) maakte een safari in het Maasai Mara reservaat in Kenia waar de confrontatie tussen de dieren plaatsvond. Volgens haar wilde de olifantskoe haar drie jongen beschermen tegen de nietsvermoedende buffel.

Maurer vertelt aan diverse Britse media dat de buffel, die van nature geen bedreiging vormt voor olifanten, in het struikgewas lag te slapen. Toen de olifanten naderden kwam de buffel plotseling overeind, waarop de olifanten schrokken. De buffel wilde rustig weglopen, maar werd van het ene op het andere moment door de Afrikaanse olifant op haar slagtanden genomen. De foto's die Maurer maakte laten zien dat de buffel weinig kans had om het er levend vanaf te brengen. Het dier stierf later aan de verwondingen. Op dat moment waren de olifant en haar kroost al uit het zicht verdwenen.

Op de site van The Sun en Dailymail zijn de heftige foto's te zien. Het komt in het leefgebied van Afrikaanse olifanten regelmatig voor dat buffels door dikhuiden worden aangevallen en gedood. Op YouTube is een fimpje te zien van een soortgelijk voorval waarbij wordt gemeld dat het hoogst ongebruikelijk is dat planteneters als olifanten andere dieren doden, puur omdat ze een bedreiging vormen. Er bestaan ook beelden van de omgekeerde wereld: een buffel die een olifant aanvalt.
Filmpje