Een vader in de Britse badplaats Prestatyn dacht heel even dat het geluk aan zijn kant stond; David Bellis won met zijn selfie met een lachend paard een reis van 2650 euro. Maar de eigenares van het paard probeert daar een stokje voor te steken.

Nicola Mitchell, de eigenares van het paard, eist een deel van de prijs op. "Het zit me hoog dat hij een reis wint met een foto met mijn paard. Hij heeft daar namelijk geen toestemming voor gevraagd", zegt Mitchell tegen Britse media. "Het is dankzij mijn paard dat hij die reis wint. Het paard heet Betty en trekt altijd gekke bekken, dat heb ik haar geleerd. Als ik van de fotowedstrijd had geweten had ik namelijk zelf wel meegedaan."

Bellis vindt het jammer dat Mitchell hem de reis niet gunt. "Ik begrijp niet zo goed waarom ze zich zo ergert", zegt hij in Britse media. "Ik liep op een openbaar pad waar iedereen het paard kan zien en maakte een foto. Iedereen die z'n kinderen naar school brengt komt hier langs."

"Volgens mij is ze gewoon jaloers. Ze dacht ook dat de prijs een geldbedrag zou zijn en dat ze daar een deel van kon opeisen. Als dat zo zou zijn, zou ik haar wel de helft hebben gegeven. Helaas voor haar is het een reis die in z'n geheel wordt aangeboden. En nee, die krijgt ze niet."

Mitchell heeft aangegeven contact op te nemen met het reisbureau om te laten weten dat ze het niet eens is met de gang van zaken. Het reisbureau heeft zelf ook al gereageerd: "Het was de bedoeling om mensen op te vrolijken, niet om een ruzie te veroorzaken."

Mocht Mitchel een officiële klacht indienen, dan zullen ze die onderzoeken. In de voorwaarden van de wedstrijd staat volgens het reisbureau in ieder geval niks over toestemming vragen bij het maken van dierenfoto's.
Foto