Na een verkeersongeval in het Belgische Wuustwezel op de Nieuwmoerse Steenweg is vrijdagnacht de 33-jarige Philippe Nijs omgekomen. Hulpdiensten vonden het slachtoffer achter het stuur.

Na onderzoek bleek echter dat Nijs niet aan het rijden was toen het ongeluk gebeurde. Hij is vermoedelijk in bestuurdersstoel de gezet, zo meldt Het Laatste Nieuws. Van een tweede persoon was op de plaats van het ongeval geen spoor. Enkele uren later werd iemand opgepakt.

De bestuurder is waarschijnlijk de controle over het stuur verloren en raakte eerst de vangrail en vervolgens een lantaarnpaal. Uiteindelijk is de wagen ook nog over de kop gevlogen.

Nijs was vermoedelijk op slag dood. Het is onduidelijk wanneer het ongeval precies is gebeurd. "De politie had geen melding gekregen van het ongeval", zegt Ken Witpas van het parket in Antwerpen. "Maar het was duidelijk dat het niet lang gebeurd was voor de patrouilleploeg van de politie arriveerde om 5 uur."

Het onderzoek van de deskundige die werd aangesteld - er waren geen andere voertuigen bij betrokken en dus waren de omstandigheden onduidelijk - gaf een onverwachte wending aan het verhaal.

"Het onderzoek heeft uitgewezen dat het dodelijk slachtoffer niet achter het stuur zat. Na verder onderzoek is zaterdag in de loop van de dag nog een man uit Wuustwezel voor de feiten gearresteerd. Het gaat om een leeftijdsgenoot van het slachtoffer.

Hij is zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter op beschuldiging van onopzettelijke doding, vluchtmisdrijf en overdreven snelheid." Het is voorlopig niet duidelijk waarom de man na het ongeval ervandoor is gegaan.